Publikavimo data: 2024-04-09
Kvinoja su krevetėmis
Kvinoja yra kilusi iš Titikakos ežero pakrančių. Vietiniai indėnai kvinoją valgo kartu su kukurūzais ir bulvėmis. Maistui naudojamos augalo sėklos, kurios labai panašios į grikių grūdus, bet yra skirtingų spalvų. Jų dedama į įvairius patiekalus. Labai skanios ir maistingos yra salotos su kvinoja ir krevetėmis. Jūros gėrybėse yra daug jodo, o kruopose - baltymų. Kartu grūduose nėra glitimo. Kvinoja su krevetėmis receptų sudėtis nėra vienoda. Vienas naudingiausių - su rukolomis ir avokadais.
Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Įdėkite kvinoją į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite kvinoją.
Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Sumaišykite sojų padažą, medų, imbierą, česnaką ir raudonuosius pipirus. Krevetes pamirkykite šiame mišinyje 15 minučių. Tada krevetes 5-7 min. kepkite alyvuogių aliejuje.
Žingsnis 3
Paruoškite kvinojos ir krevečių dubenėlius. Į lėkštę sudėkite kvinoją, pjaustytus pomidorus, česnaką, avokadą, keptas krevetes ir raketą. Apšlakstykite citrinos sultimis ir gerai išmaišykite.
Kategorijos