Kvinoja su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kvinoja su krevetėmis

Kvinoja yra kilusi iš Titikakos ežero pakrančių. Vietiniai indėnai kvinoją valgo kartu su kukurūzais ir bulvėmis. Maistui naudojamos augalo sėklos, kurios labai panašios į grikių grūdus, bet yra skirtingų spalvų. Jų dedama į įvairius patiekalus. Labai skanios ir maistingos yra salotos su kvinoja ir krevetėmis. Jūros gėrybėse yra daug jodo, o kruopose - baltymų. Kartu grūduose nėra glitimo. Kvinoja su krevetėmis receptų sudėtis nėra vienoda. Vienas naudingiausių - su rukolomis ir avokadais.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, sojų pupelės
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvinoja su krevetėmis Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Įdėkite kvinoją į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite kvinoją.

Žingsnis 2

Kvinoja su krevetėmis Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Sumaišykite sojų padažą, medų, imbierą, česnaką ir raudonuosius pipirus. Krevetes pamirkykite šiame mišinyje 15 minučių. Tada krevetes 5-7 min. kepkite alyvuogių aliejuje.

Žingsnis 3

Kvinoja su krevetėmis Žingsnis 3
Paruoškite kvinojos ir krevečių dubenėlius. Į lėkštę sudėkite kvinoją, pjaustytus pomidorus, česnaką, avokadą, keptas krevetes ir raketą. Apšlakstykite citrinos sultimis ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos