Publikavimo data: 2024-03-31
"Ladyfingers" pyragas.
Tortas "Ladies' Fingers" savo pavadinimą gavo dėl "Savoiardi" sausainių. "Ladyfingers" pyrago receptas buvo išrastas dar viduramžių Prancūzijoje. Kaip ir tada, šiandien jis gaminamas iš kreminės tešlos. Jis taip vadinamas todėl, kad verdamas, greitai maišant. Jam skirti produktai turėtų būti kambario temperatūros. O svarbiausia - nenaudokite maišytuvo. Tešla turi būti tiršta. Maišytuvo prireiks tik kremui. Jį ruošdami, cukrų į grietinę supilkite iš anksto, kad geriau ištirptų.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pašildykite sviestą. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo ir sviestas užvirs, sumažinkite ugnį ir vienu metu supilkite miltus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Maišykite kuo greičiau, kad miltai visiškai susimaišytų su karštu skysčiu. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos šakute. Pamažu supilkite plaktus kiaušinius į atvėsusią choux tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Dėkite tešlą į orkaitę kepti. Šaukštu sudėkite tešlą į konditerinę formą. Į kepimo skardą įspauskite 5-7 cm ilgio "pirštelius". Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Kol tešla kepa, paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite grietinę, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų. Maišytuvu plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Suformuokite pyragą. Kepimo skardos dugną išklokite folija. Kiekvieną biskvitą įmerkite į grietinę ir sudėkite į formą. Antrąjį sluoksnį dėkite skersai. Šiuos veiksmus kartokite, kol sudėsite visus sausainius. Likusią grietinėlę tolygiai supilkite ant formoje sudėtų pirštelių.
Žingsnis 6
Paruoškite torto dekoracijas. Šokoladą ir sviestą 2-3 min. lydykite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Supilkite šokolado masę į konditerinę formą ir papuoškite tortą pagal pageidavimą. Dėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms. Tiek laiko užteks kremui sustingti ir "pirštams" įsigerti.
Kategorijos