Publikavimo data: 2025-08-20
Laiveliai su rožine lašiša ir daržovėmis orkaitėje
Rausvoji lašiša - lašišinių šeimos jūrinė žuvis, pasižyminti palyginti nedideliu dydžiu, palyginti su kitomis lašišinių šeimos žuvimis, ir švelnia rausva mėsa. Tokią žuvį galima ruošti įvairiais būdais, tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs - neprilygstamas jos skonis ir maloni tekstūra. Laiveliai su rausvąja lašiša ir orkaitėje keptomis daržovėmis - nuostabus derinys, atskleidžiantis visą šios vertingos žuvies žavesį.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą žuviai. Tinkamame inde su dangčiu sumaišykite kefyrą, sojų padažą ir žuvies prieskonius. Į mišinį sudėkite žuvies filė ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus ir česnaką - plonais griežinėliais. Sūrį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Iš folijos suformuokite improvizuotus laivelius, į kiekvieno laivelio dugną įdėkite po marinate apvoliotą žuvies gabalėlį, uždenkite svogūnų žiedais ir pomidorų griežinėliais. Žuvies marinatu galite apšlakstyti viršų. Valčių turinį uždenkite sūrio griežinėliais.
Žingsnis 4
Išdėliokite papuoštus laivelius ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 25 minutes apatiniame lygyje. Pabaigoje, jei norite, galite įjungti groteles, kad sūris šiek tiek paruduotų.
Kategorijos