Publikavimo data: 2025-08-19
Lašiša folijoje su spanguolėmis
Kepta lašiša su spanguolėmis - prabangus patiekalas, kuris gali tapti pagrindine šventinio stalo puošmena. Orkaitėje kepta raudona žuvis išlieka sultinga ir švelni, o jos skonis tampa dar intensyvesnis. Rūgštus spanguolių rūgštumas puikiai dera su riebia raudona žuvimi ir pabrėžia jos gardų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą žuviai. Į puodą supilkite vyną, vynuogių actą ir kečupą. Suberkite čiobrelius ir spanguoles ir išmaišykite. Pastatykite puodą ant ugnies. Virkite apie 5 minutes, kol spanguolės suminkštės. Leiskite atvėsti. Į atvėsusį mišinį sudėkite salierus.
Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Lašišos filė pasūdykite ir sudėkite ant folijos. Ant žuvies sudėkite spanguoles ir užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite žuvį folija, padėkite ją ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos