Publikavimo data: 2025-08-18
Lašiša, kepta grietinėlėje ir brokoliuose
Vien nuo šio patiekalo pavadinimo - grietinėlėje keptos lašišos su brokoliais - ima seilė varvėti. Galite įsivaizduoti švelnius raudonos žuvies ir daržovių gabalėlius, tirpstančius burnoje kvapniame grietinėlės padaže. Ir tai nėra tik fantazija. Patiekalas pagal receptą iš tiesų gaunasi būtent toks - skanus, maistingas, subtilus. Jį galite ruošti su bet kokia raudona žuvimi - pavyzdžiui, upėtakiu arba rausvąja lašiša. Tai sveikas, dietinis troškinys, kurį, jei norisi, galima patiekti su sotiais bulvių, ryžių ar makaronų garnyrais.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Lašišos filė įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Išdėliokite žuvį ant kepimo indo dugno.
Žingsnis 2
Išvirkite brokolius. Puode užvirinkite vandenį. Šiek tiek pasūdykite. Sudėkite brokolius. Užvirus virkite 5 minutes. Išimkite į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į grietinėlę įpilkite pieno. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlėje keptą lašišą su brokoliais. Į kepimo indą ant lašišos sudėkite šaldytus žirnelius, tada pupeles. Ant viršaus paskleiskite brokolius. Užpilkite grietinėlės padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-35 minutes.
Kategorijos