Publikavimo data: 2025-08-18
Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais
Noriu pasidalyti originaliu lašišos, keptos ištisai, receptu, į kurį pridėta labai ryškių ir aromatingų ingredientų, pavyzdžiui, apelsinų, mėtų ir česnakų. Nepaisant tokios neįprastos patiekalo sudėties, žuvis gaunasi labai skani, švelni, pikantiška ir labai apetitiška, o visi ingredientai sukuria kerinčią skonio harmoniją.
Žingsnis 1
Paruoškite visus receptui reikalingus ingredientus. Iš žuvies išimkite vidų ir žiaunas, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Žuvį sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos. Padarykite maždaug 1-1,5 cm gylio įpjovimus 5 cm atstumu vienas nuo kito. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
¾ apelsino supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, išspaustą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius ir ¼ apelsino sultis.
Žingsnis 5
Žuvies įpjovas užpilkite paruoštu marinatu.
Žingsnis 6
Į lašišos vidų įdėkite prieš tai griežinėliais supjaustytą apelsiną.
Žingsnis 7
Dėkite kepimo skardą su žuvimi į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
Kategorijos