Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais

Noriu pasidalyti originaliu lašišos, keptos ištisai, receptu, į kurį pridėta labai ryškių ir aromatingų ingredientų, pavyzdžiui, apelsinų, mėtų ir česnakų. Nepaisant tokios neįprastos patiekalo sudėties, žuvis gaunasi labai skani, švelni, pikantiška ir labai apetitiška, o visi ingredientai sukuria kerinčią skonio harmoniją.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Paruoškite visus receptui reikalingus ingredientus. Iš žuvies išimkite vidų ir žiaunas, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais Žingsnis 2
Žuvį sudėkite ant folija išklotos kepimo skardos. Padarykite maždaug 1-1,5 cm gylio įpjovimus 5 cm atstumu vienas nuo kito. Pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 3

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais Žingsnis 3
¾ apelsino supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, išspaustą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius ir ¼ apelsino sultis.

Žingsnis 5

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais Žingsnis 5
Žuvies įpjovas užpilkite paruoštu marinatu.

Žingsnis 6

Lašiša, kepta su apelsinais, mėtomis ir česnakais Žingsnis 6
Į lašišos vidų įdėkite prieš tai griežinėliais supjaustytą apelsiną.

Žingsnis 7

Dėkite kepimo skardą su žuvimi į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos