Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu

Riebi lašišos mėsa vertinama dėl savo skonio ir didelio Omega-3 kiekio. Pabandykite ruošti lašišą kartu su bulvėmis, sūriu ir grietinėlės padažu ir liksite patenkinti rezultatu. Juk tai greita, paprasta ir skanu. Paslaptis gana paprasta - žuvies mėsa išverda labai greitai, todėl bulves supjaustykite labai plonai ir sudėkite vienu sluoksniu. Taip jos lengvai iškeps ir perims vertingos žuvies aromatą bei skonį.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.96/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu Žingsnis 1
Sūrio padažui pagaminti grietinėlės padažą supilkite grietinėlę į gilų dubenį ir suberkite tarkuotą sūrį. Jei nusprendėte naudoti minkštą kreminį sūrį, supjaustykite jį peiliu. Išmaišykite, suberkite smulkintus krapus ir maltus juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu Žingsnis 2
Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą taip, kad jie persidengtų. Rinkitės saldžias, traškias bulvių veisles, kad patiekalas būtų minkštas ir skanus. Ant bulvių uždėkite tolygų lašišos griežinėlių sluoksnį.

Žingsnis 3

Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu Žingsnis 3
Supilkite grietinėlės ir sūrio padažą ir pašaukite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių. Patikrinkite, ar patiekalas jau paruoštas - padažo spalva turi tapti šiek tiek auksinė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos