Publikavimo data: 2024-06-09
Lašiša, kepta su bulvėmis ir grietinėlės sūrio padažu
Riebi lašišos mėsa vertinama dėl savo skonio ir didelio Omega-3 kiekio. Pabandykite ruošti lašišą kartu su bulvėmis, sūriu ir grietinėlės padažu ir liksite patenkinti rezultatu. Juk tai greita, paprasta ir skanu. Paslaptis gana paprasta - žuvies mėsa išverda labai greitai, todėl bulves supjaustykite labai plonai ir sudėkite vienu sluoksniu. Taip jos lengvai iškeps ir perims vertingos žuvies aromatą bei skonį.
Žingsnis 1
Sūrio padažui pagaminti grietinėlės padažą supilkite grietinėlę į gilų dubenį ir suberkite tarkuotą sūrį. Jei nusprendėte naudoti minkštą kreminį sūrį, supjaustykite jį peiliu. Išmaišykite, suberkite smulkintus krapus ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą taip, kad jie persidengtų. Rinkitės saldžias, traškias bulvių veisles, kad patiekalas būtų minkštas ir skanus. Ant bulvių uždėkite tolygų lašišos griežinėlių sluoksnį.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlės ir sūrio padažą ir pašaukite į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių. Patikrinkite, ar patiekalas jau paruoštas - padažo spalva turi tapti šiek tiek auksinė.
Kategorijos