Publikavimo data: 2024-06-22
Lašiša, kepta su cukinijomis ir svogūnais
Skaniai iškepta lašiša su rausva plutele papuoš bet kurį stalą. Ypač jei žuvis patiekiama kartu su daržovėmis. Šiame recepte lašiša papildyta lengvu garnyru: cukinijų ir svogūnų griežinėliais. Patiekalui paruošti reikės lašišos kepsnio. Galite nusipirkti paruoštą, išvalytą pusgaminį arba lašišą supjaustyti patys. Be cukinijų, galite imti kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų, brokolių, paprikų. Taip patiekalas žais naujomis spalvomis. Išbandykite!
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais 2 mm storio griežinėliais. Pusę svogūno supjaustykite plonais pusžiedžiais. Supjaustykite 2 plonus citrinos griežinėlius.
Žingsnis 2
Lašišos kepsnį iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Cukinijas ir svogūnus sudėkite ant pergamento lakšto. Daržoves pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Ant viršaus uždėkite dvi citrinos skilteles.
Žingsnis 4
Ant citrinos uždėkite lašišą. Ant žuvies uždėkite porą riekelių sviesto. Kepant jie ištirps ir žuvis taps minkšta bei kreminė.
Žingsnis 5
Sudėkite patiekalą į kepimo indą ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą patiekalą sudėkite į lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos