Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru
Bulgure gausu vitaminų ir mikroelementų. Tai grūdai, gaunami verdant, džiovinant ir smulkinant kviečius. Šios kruopos naudojamos salotoms, košėms, sriuboms ir daugeliui kitų patiekalų. Bulgur puikiai dera su žuvimi, siūlome puikų variantą vėlyvai vakarienei, nes mūsų recepte nėra daug kalorijų. Žuvis, bulguras ir daržovės kartu sukuria sveiką ir harmoningą derinį. Patiekalui nereikia ilgai ruoštis, o produktų galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Svogūną, pomidorą, morką ir salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Taip pat kubeliais supjaustykite sūrį.
Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi, sudėkite salierus ir pomidorus, tada ant viršaus sudėkite lašišą. Pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 3
Ant žuvies uždėkite supjaustytą sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į orkaitę įdėkite formą su lašiša. Kepkite 20-30 minučių, kol susidarys auksinė plutelė.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite sviestą ir bulgurą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Kai lašiša bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės. Atsargiai perkelkite žuvį ir daržoves į lėkštę.
Žingsnis 6
Likus 3-5 minutėms iki bulguro virimo, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Išmaišykite. Patiekalas paruoštas. Sudėkite jį prie lašišos ir daržovių.
Kategorijos