Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru

Bulgure gausu vitaminų ir mikroelementų. Tai grūdai, gaunami verdant, džiovinant ir smulkinant kviečius. Šios kruopos naudojamos salotoms, košėms, sriuboms ir daugeliui kitų patiekalų. Bulgur puikiai dera su žuvimi, siūlome puikų variantą vėlyvai vakarienei, nes mūsų recepte nėra daug kalorijų. Žuvis, bulguras ir daržovės kartu sukuria sveiką ir harmoningą derinį. Patiekalui nereikia ilgai ruoštis, o produktų galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 1
Svogūną, pomidorą, morką ir salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Taip pat kubeliais supjaustykite sūrį.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi, sudėkite salierus ir pomidorus, tada ant viršaus sudėkite lašišą. Pagardinkite pipirais ir druska.

Žingsnis 3

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 3
Ant žuvies uždėkite supjaustytą sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į orkaitę įdėkite formą su lašiša. Kepkite 20-30 minučių, kol susidarys auksinė plutelė.

Žingsnis 4

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 4
Kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite sviestą ir bulgurą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol suminkštės.

Žingsnis 5

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 5
Kai lašiša bus paruošta, išimkite ją iš orkaitės. Atsargiai perkelkite žuvį ir daržoves į lėkštę.

Žingsnis 6

Lašiša, kepta su daržovėmis ir bulguru Žingsnis 6
Likus 3-5 minutėms iki bulguro virimo, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Išmaišykite. Patiekalas paruoštas. Sudėkite jį prie lašišos ir daržovių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos