Lašiša, kepta su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Lašiša, kepta su krevetėmis

Sultinga žuvis su grietinėlės padažu. Tai labai skanus ir sotus patiekalas, kurį įvertins ir išrankiausias gurmanas. Receptui geriau naudoti natūralią lašišą. Jos mėsa yra elastinga, koralų spalvos, o skonis - šiek tiek saldus ir neįtikėtinai švelnus. Pridėję krevečių suteiksite patiekalui pikantiškumo, o kreminis ir sūrio skonis pabrėš žuvies švelnumą. Kartu šis receptas nereikalauja ypatingų paruošimo įgūdžių. Su juo gali susidoroti net pradedantysis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša, kepta su krevetėmis Žingsnis 1
Žuvį nusausinkite ir iš abiejų pusių pasūdykite. Jei reikia, įberkite prieskonių. Palikite marinuotis 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su krevetėmis Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi, sudėkite į ją žuvį ir ant viršaus atsargiai išdėliokite nuluptas krevetes.

Žingsnis 3

Lašiša, kepta su krevetėmis Žingsnis 3
Ant žuvies supilkite grietinėlę, mes naudojame 20 % grietinėlę, galite naudoti, kaip norite, didesnį ar mažesnį riebalų kiekį.

Žingsnis 4

Lašiša, kepta su krevetėmis Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant viršaus. Minkšti sūriai patiekalui suteiks kreminės konsistencijos, o kieti sūriai - šiek tiek kartumo ir pikantiškumo.

Žingsnis 5

Lašiša, kepta su krevetėmis Žingsnis 5
Dėkite patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Apytikslė kepimo trukmė - 40 minučių, bet viskas priklauso nuo jūsų orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos