Publikavimo data: 2024-06-11
Lašiša, kepta su krevetėmis
Sultinga žuvis su grietinėlės padažu. Tai labai skanus ir sotus patiekalas, kurį įvertins ir išrankiausias gurmanas. Receptui geriau naudoti natūralią lašišą. Jos mėsa yra elastinga, koralų spalvos, o skonis - šiek tiek saldus ir neįtikėtinai švelnus. Pridėję krevečių suteiksite patiekalui pikantiškumo, o kreminis ir sūrio skonis pabrėš žuvies švelnumą. Kartu šis receptas nereikalauja ypatingų paruošimo įgūdžių. Su juo gali susidoroti net pradedantysis.
Žingsnis 1
Žuvį nusausinkite ir iš abiejų pusių pasūdykite. Jei reikia, įberkite prieskonių. Palikite marinuotis 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi, sudėkite į ją žuvį ir ant viršaus atsargiai išdėliokite nuluptas krevetes.
Žingsnis 3
Ant žuvies supilkite grietinėlę, mes naudojame 20 % grietinėlę, galite naudoti, kaip norite, didesnį ar mažesnį riebalų kiekį.
Žingsnis 4
Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite ant viršaus. Minkšti sūriai patiekalui suteiks kreminės konsistencijos, o kieti sūriai - šiek tiek kartumo ir pikantiškumo.
Žingsnis 5
Dėkite patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Apytikslė kepimo trukmė - 40 minučių, bet viskas priklauso nuo jūsų orkaitės.
Kategorijos