Publikavimo data: 2025-08-20
Lašiša, kepta su saldžiaisiais pipirais ir bazilikais
Su saldžiosiomis paprikomis ir bazilikais kepta lašiša yra labai aromatinga, švelni ir tirpstanti burnoje. Tokioje žuvyje, kaip lašiša, gausu omega-3 ir omega-6, fosforo, natrio, jodo ir kalcio, o tai labai naudinga organizmui. Ją reikėtų įtraukti į vaikų ir suaugusiųjų racioną bent kartą per savaitę.
Žingsnis 1
Lašišos kepsnius įtrinkite džiovintais bazilikais, žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Palikite marinuotis 20 minučių. Supjaustykite saldžiąsias paprikas žiedais ir lengvai pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Sudėkite lašišą ant kepimo skardos, šalia jos sudėkite saldžiosios paprikos žiedus, apšlakstykite citrinos sultimis ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite žuvį bei paprikas orkaitėje dar 10 minučių.
Kategorijos