Lašiša, kepta su saldžiaisiais pipirais ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lašiša, kepta su saldžiaisiais pipirais ir bazilikais

Su saldžiosiomis paprikomis ir bazilikais kepta lašiša yra labai aromatinga, švelni ir tirpstanti burnoje. Tokioje žuvyje, kaip lašiša, gausu omega-3 ir omega-6, fosforo, natrio, jodo ir kalcio, o tai labai naudinga organizmui. Ją reikėtų įtraukti į vaikų ir suaugusiųjų racioną bent kartą per savaitę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Lašiša, kepta su saldžiaisiais pipirais ir bazilikais Žingsnis 1
Lašišos kepsnius įtrinkite džiovintais bazilikais, žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Palikite marinuotis 20 minučių. Supjaustykite saldžiąsias paprikas žiedais ir lengvai pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su saldžiaisiais pipirais ir bazilikais Žingsnis 2
Sudėkite lašišą ant kepimo skardos, šalia jos sudėkite saldžiosios paprikos žiedus, apšlakstykite citrinos sultimis ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite žuvį bei paprikas orkaitėje dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos