Publikavimo data: 2024-09-16
Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu
Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu, būna labai minkšta ir apetitiška. Lašišoje gausu fosforo, jodo, kalcio, magnio, cinko, fluoro, be to, naudingų vitaminų ir rūgščių. Ši žuvis yra labai švelni, todėl jos nebūtina ilgai termiškai apdoroti. Dažniausiai lašiša verdama į sriubas, kepama, taip pat kepama ant grotelių. Taip pat labai populiarus toks paruošimo būdas kaip kepimas po įvairiais padažais.
Žingsnis 1
Nuplautą lašišos filė įtrinkite žuvies prieskoniais.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau.
Žingsnis 3
Tinkamo dydžio inde sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą ir garstyčias. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite lašišą, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Ant viršaus sudėkite vyšninių pomidorų puseles.
Žingsnis 5
Ant viršaus užtepkite sūrio, majonezo ir garstyčių mišinio.
Žingsnis 6
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 7
Iškeptą lašišą su sūrio ir česnakų padažu sudėkite į serviravimo lėkštę, papuoškite žolelėmis pagal skonį. Gero apetito.
Kategorijos