Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu, būna labai minkšta ir apetitiška. Lašišoje gausu fosforo, jodo, kalcio, magnio, cinko, fluoro, be to, naudingų vitaminų ir rūgščių. Ši žuvis yra labai švelni, todėl jos nebūtina ilgai termiškai apdoroti. Dažniausiai lašiša verdama į sriubas, kepama, taip pat kepama ant grotelių. Taip pat labai populiarus toks paruošimo būdas kaip kepimas po įvairiais padažais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 1
Nuplautą lašišos filė įtrinkite žuvies prieskoniais.

Žingsnis 2

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau.

Žingsnis 3

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 3
Tinkamo dydžio inde sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą ir garstyčias. Sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite lašišą, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Ant viršaus sudėkite vyšninių pomidorų puseles.

Žingsnis 5

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 5
Ant viršaus užtepkite sūrio, majonezo ir garstyčių mišinio.

Žingsnis 6

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 6
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Žingsnis 7

Lašiša, kepta su sūrio ir česnakų padažu Žingsnis 7
Iškeptą lašišą su sūrio ir česnakų padažu sudėkite į serviravimo lėkštę, papuoškite žolelėmis pagal skonį. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos