Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša laimo sultyse, kepta su obuoliu
Lašiša yra viena iš geriausių raudonųjų žuvų rūšių, naudojamų maistui gaminti. Jei norite paskanauti gardžios keptos raudonos žuvies, išbandykite šį receptą. Įtrinkite lašišą druska, aitriųjų paprikų dribsniais ir mairūnu ir apšlakstykite laimo sultimis. Ant viršaus išdėliokite prinokusių obuolių skilteles ir žoleles. Pašaukite žuvį į orkaitę. Pusvalandis ir skanus karštas patiekalas paruoštas. Tokia lašiša puikiai tinka šventiniam stalui ar romantiškai vakarienei. Išbandykite!
Žingsnis 1
Nupjaukite pusę obuolio, išskobkite sėklas ir supjaustykite plonomis 2 mm storio riekelėmis.
Žingsnis 2
Norėdami išgauti vadinamojo drugelio formos lašišos filė, atlikite šiuos veiksmus. Perpjaukite maždaug 3-4 cm pločio filė išilgai pusiau, nenupjaudami odos. Išskleiskite abi puses kaip knygą. Voila, drugelis paruoštas! Pabarstykite lašišą druska, aitriosios paprikos dribsniais ir mairūnu. Apšlakstykite filė augaliniu aliejumi ir apšlakstykite laimo sultimis. Visą lašišos paviršių rankomis ištepkite prieskoniais, aliejumi ir laimo sultimis.
Žingsnis 3
Žuvį sudėkite į kepimo indą. Ant lašišos tolygiai išdėliokite obuolių skilteles, apšlakstykite laimo sultimis ir pabarstykite prieskoniais. Ant viršaus pabarstykite smulkintų petražolių.
Žingsnis 4
Pašaukite žuvį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 5
Lašiša laimo sultyse su obuoliais paruošta. Gero apetito!
Kategorijos