Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša multicooker keptuvėje su morkomis ir svogūnais
Lašiša yra viena geriausių raudonųjų žuvų rūšių. Joje gausu omega riebiųjų rūgščių, vitaminų, mikro- ir makroelementų. Todėl būtinai turėtumėte ją įtraukti į savo mitybos racioną. Siūlome jums paprasto ir sveiko lašišos patiekalo su troškintomis morkomis ir svogūnais receptą. Patiekalas gaminamas daugiafunkcinėje keptuvėje, todėl procesas tampa daug lengvesnis. Tereikia į dubenį sudėti visus ingredientus ir pasirinkti norimą programą. Vietoj lašišos galite naudoti kitą raudonąją žuvį, išeis taip pat skanu.
Žingsnis 1
Papuošimui nupjaukite keletą plonų, apvalių morkų griežinėlių (apie 4-5 gabalėlius). Likusias morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite plonomis plunksnelėmis arba pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Apšlakstykite lašišą citrinos sultimis, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 3
Sudėkite svogūną ir tarkuotas morkas į multicooker. Įpilkite 50 ml vandens, uždarykite dangtį, nustatykite programą "Troškinys" ir 20 minučių. Virkite daržoves iki programos pabaigos.
Žingsnis 4
Tada ant daržovių sudėkite lašišos filė. Apšlakstykite grietine ir papuoškite morkų griežinėliais. Uždarykite dangtį ir viską kartu troškinkite "Troškinimo" režimu dar 20 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptą lašišą sudėkite į lėkštę, o šalia jos - daržoves. Gero apetito!
Kategorijos