Publikavimo data: 2024-06-11
Lašiša orkaitėje
Kepta lašiša yra puikus dietinis patiekalas tiems, kurie rūpinasi sveikata, bet nori valgyti skaniai ir įvairiai. Žuvis puikiai dera su bulvėmis ar daržovėmis, todėl bus puikus pietų ar vakarienės priedas. Lašiša tinka ir kasdieniam, ir šventiniam stalui, todėl ją galite gaminti net ir be progos.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenėlyje išspauskite pusės citrinos sultis, suberkite prieskonius ir druską.
Žingsnis 2
Lašišą užpilkite gautu marinatu ir palikite 20 minučių, kad įsigertų.
Žingsnis 3
Į kepimo formą įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite lašišą ir užpilkite likusiu marinatu. Kepkite žuvį iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 4
Sultinga lašiša paruošta! Išimkite žuvį iš orkaitės, perkelkite į lėkštę, papuoškite pagal skonį ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos