Publikavimo data: 2024-06-08
Lašiša orkaitėje su daržovėmis
Kiekvienas žuvies mėgėjas ir visi, kurie rūpinasi savo sveikata ir mityba, įvertins orkaitėje keptos lašišos su daržovėmis skonio ir vitaminų savybes. Švelnūs lašišos kepsneliai tinka pietums ar lengvai vakarienei, o keptos daržovės, išmirkytos žuvies sultyse ir pripildytos prieskoninių žolelių aromato, bus sotus, bet mažai kalorijų turintis garnyras.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite 3-4 mm storio apskritimais. Morkas ir paprikas supjaustykite griežinėliais. Violetinį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, o česnaką susmulkinkite presu. Smulkiai supjaustykite šviežias petražoles. Kiekvieną alyvuogę supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves ir žuvį kepimui. Giliame dubenyje sumaišykite bulves, svogūną ir česnaką, įberkite 0,4 šaukštelio druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų ir išmaišykite. Lašišos kepsnius pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite džiovintais raudonėliais.
Žingsnis 3
Kepkite lašišą su daržovėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Ant formos dugno sudėkite bulves su svogūnais ir česnakais, ant viršaus tolygiai išdėliokite morkas, vyšninius pomidorus ir paprikas. Tada išdėliokite lašišos kepsnius, ant viršaus pabarstykite petražolėmis ir kapotomis alyvuogėmis. Uždenkite kepimo formą dangčiu arba uždenkite folija ir 30 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos