Publikavimo data: 2024-06-08
Lašiša orkaitėje su grietinėlės padažu
Lašiša, kaip ir visos raudonosios žuvies rūšys, laikoma gana riebia jūros gėrybe, tačiau ji netampa mažiau sveika. Būtent raudonoji žuvis ir apskritai jūros gėrybės yra svarbus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Lašiša yra ne tik sveika, bet ir skani žuvis, kurią galima greitai ir lengvai paruošti su švelniu grietinėlės padažu. Citrinų sultys iškeptiems lašišos gabalėliams suteiks lengvos rūgštelės ir subtilaus citrusinių vaisių skonio, sausų pipirų mišinys juos pagardins, o baltasis vynas - lengvo rūgštumo.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Lašišos filė supjaustykite dideliais gabalais. Peiliu susmulkinkite česnaką, plonais griežinėliais supjaustykite citriną. Raudonąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką ir pipirus. Kepkite 2-3 min. ant vidutinės ugnies, tada sudėkite pipirų mišinį, druską, citrinos sultis ir baltąjį vyną. Nuolat maišydami viską kartu virkite 3-4 minutes, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite grietinėlę, nuolat maišydami padažą 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Iškepkite lašišą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo indą supilkite padažą, sudėkite lašišos gabalėlius ir išmaišykite. Ant viršaus uždėkite špinatų ir citrinos griežinėlių. Uždenkite kepimo formą folija ir kepkite žuvį 15-20 minučių.
Kategorijos