Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša su daržovėmis ir špinatų padažu
Lašiša savo maistingųjų medžiagų kiekiu yra pranašesnė už kitų rūšių lašišas. Joje gausu omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, vitaminų E, B1, B2, taip pat mikro- ir makroelementų. Todėl ją neabejotinai verta įtraukti į savo mitybos racioną. Lašišą paruošti gana paprasta. Ji tinka kepta, sūdyta, virta ir kepta. Siūlome lašišą kepti orkaitėje su paprikomis, svogūnais ir morkomis. Daržovės puikiai papildo žuvį. Šio recepto akcentas - švelnus špinatų ir grietinėlės padažas.
Žingsnis 1
Naudodami daržovių skustuvą supjaustykite morkas plonais ilgais griežinėliais. Papriką supjaustykite stambiais griežinėliais, svogūną supjaustykite į keturias dalis ir supjaustykite žiedlapiais.
Žingsnis 2
Visas daržoves sudėkite į nedidelį kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Švelniai viską sumaišykite rankomis, kad druska ir aliejus tolygiai pasiskirstytų ant daržovių.
Žingsnis 3
Ant daržovių sudėkite lašišos filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Daržoves ir žuvį pašaukite kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Puode sumaišykite grietinėlę ir špinatus. Įberkite žiupsnelį druskos. Padažą kaitinkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kai padažas užvirs, pavirkite dar 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies. Be to, padažą suplakite panardinamuoju maišytuvu, kad jo konsistencija būtų vientisa ir glotni.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite paruoštas daržoves ir ant viršaus uždėkite keptą lašišą. Šalia sudėkite kreminį špinatų padažą. Gero apetito!
Kategorijos