Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais
Jau seniai pripažinta, kad geriausias žuvies kepimo būdas yra kepimas. Orkaitėje raudona žuvis išsaugo visas joje esančias naudingąsias medžiagas. Tai vitaminai A, E ir B grupės vitaminai, taip pat omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys. Ne mažiau naudingas ir marinatas lašišai, kurio pagrindą sudaro granatų sultys. Sultys turi daug mikroelementų, ypač geležies. Jų vartojimas naudingas anemijos profilaktikai! Šių produktų derinys sukuria patiekalą, vertą šventinio stalo!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite pomidorus vienodo dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Granatų sultis supilkite į gilų dubenį, įpilkite citrinos sulčių ir augalinio aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į marinatą sudėkite lašišos filė ir pomidorų griežinėlius. Palikite žuvį marinate 30 minučių.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite lašišos filė ir pomidorus iš marinato.
Žingsnis 5
Kepkite žuvį iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Tada atsargiai išimkite formą, žuvį ir pomidorus sudėkite į gražią lėkštę ir paruoškite!
Kategorijos