Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais

Jau seniai pripažinta, kad geriausias žuvies kepimo būdas yra kepimas. Orkaitėje raudona žuvis išsaugo visas joje esančias naudingąsias medžiagas. Tai vitaminai A, E ir B grupės vitaminai, taip pat omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštys. Ne mažiau naudingas ir marinatas lašišai, kurio pagrindą sudaro granatų sultys. Sultys turi daug mikroelementų, ypač geležies. Jų vartojimas naudingas anemijos profilaktikai! Šių produktų derinys sukuria patiekalą, vertą šventinio stalo!
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.69/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite pomidorus vienodo dydžio griežinėliais.

Žingsnis 2

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais Žingsnis 2
Granatų sultis supilkite į gilų dubenį, įpilkite citrinos sulčių ir augalinio aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais Žingsnis 3
Į marinatą sudėkite lašišos filė ir pomidorų griežinėlius. Palikite žuvį marinate 30 minučių.

Žingsnis 4

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite lašišos filė ir pomidorus iš marinato.

Žingsnis 5

Lašiša su granatų sultimis ir pomidorais Žingsnis 5
Kepkite žuvį iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Tada atsargiai išimkite formą, žuvį ir pomidorus sudėkite į gražią lėkštę ir paruoškite!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos