Lašiša su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lašiša su grietinėlės padažu

Lašiša grietinėlės padaže - tai paprastas švelnios žuvies su maloniu padažu receptas. Reikės lašišos, grietinėlės, lauro lapelių, krapų, česnako, citrinos, žolelių mišinio pagal skonį, druskos ir sviesto. Žuvis tampa tirpstanti burnoje, ją puikiai papildo grietinėlės padažas. Tinka šventinei ar romantiškai vakarienei.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Lašiša su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai grietinėlė beveik užvirs, sudėkite žoleles ir lauro lapą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Įpilkite susmulkintą česnaką į puodą. Pagal skonį pagardinkite druska. Padažą išmaišykite.

Žingsnis 2

Lašiša su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į puodą. Gerai išmaišykite. Atpjaukite reikiamą kiekį sviesto ir įpilkite į padažą. Padažą virkite, kol sviestas visiškai ištirps. Išimkite lauro lapą ir nuimkite padažą nuo viryklės.

Žingsnis 3

Lašiša su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis iš visų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lašišą 15 minučių. Paruoštą lašišą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos