Publikavimo data: 2025-08-18
Lašiša su grietinėlės padažu
Lašiša grietinėlės padaže - tai paprastas švelnios žuvies su maloniu padažu receptas. Reikės lašišos, grietinėlės, lauro lapelių, krapų, česnako, citrinos, žolelių mišinio pagal skonį, druskos ir sviesto. Žuvis tampa tirpstanti burnoje, ją puikiai papildo grietinėlės padažas. Tinka šventinei ar romantiškai vakarienei.
Žingsnis 1
Supilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai grietinėlė beveik užvirs, sudėkite žoleles ir lauro lapą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Įpilkite susmulkintą česnaką į puodą. Pagal skonį pagardinkite druska. Padažą išmaišykite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į puodą. Gerai išmaišykite. Atpjaukite reikiamą kiekį sviesto ir įpilkite į padažą. Padažą virkite, kol sviestas visiškai ištirps. Išimkite lauro lapą ir nuimkite padažą nuo viryklės.
Žingsnis 3
Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis iš visų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lašišą 15 minučių. Paruoštą lašišą sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu.
Kategorijos