Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje

Raudona žuvis yra ypatingas delikatesas, kuris daugeliui žmonių asocijuojasi su šventėmis ar socialiniais renginiais. Lašiša, šlakis ir kiti atstovai yra nepaprastai populiarūs dėl savo išskirtinio skonio ir švelnios, malonios tekstūros. Vienu iš klasikinių derinių galima vadinti raudoną žuvį su bet kokių variacijų grietinėle. Šis duetas visada patraukia dėmesį ir niekada nenuvilia.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite ilgais maždaug 3-4 cm pločio gabalėliais. Sudėkite gabalėlius į kepimo indą, įtrinkite druska ir pipirais ir lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.

Žingsnis 2

Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą. Atskirkite baltymus nuo trynių, išplakite trynius su grietinėle rankomis iki lengvų putų. Susmulkinkite žoleles ir įmaišykite į gautą padažą. Taip pat įmaišykite garstyčias ir susmulkintą citrinos žievelę.

Žingsnis 3

Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje Žingsnis 3
Gautą grietinėlės padažą supilkite ant lašišos gabalėlių su prieskoniais ir pašaukite formą į įkaitintą 180 ℃ orkaitę kepti maždaug 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos