Publikavimo data: 2024-06-09
Lašiša su grietinėlės padažu orkaitėje
Raudona žuvis yra ypatingas delikatesas, kuris daugeliui žmonių asocijuojasi su šventėmis ar socialiniais renginiais. Lašiša, šlakis ir kiti atstovai yra nepaprastai populiarūs dėl savo išskirtinio skonio ir švelnios, malonios tekstūros. Vienu iš klasikinių derinių galima vadinti raudoną žuvį su bet kokių variacijų grietinėle. Šis duetas visada patraukia dėmesį ir niekada nenuvilia.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite ilgais maždaug 3-4 cm pločio gabalėliais. Sudėkite gabalėlius į kepimo indą, įtrinkite druska ir pipirais ir lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlės padažą. Atskirkite baltymus nuo trynių, išplakite trynius su grietinėle rankomis iki lengvų putų. Susmulkinkite žoleles ir įmaišykite į gautą padažą. Taip pat įmaišykite garstyčias ir susmulkintą citrinos žievelę.
Žingsnis 3
Gautą grietinėlės padažą supilkite ant lašišos gabalėlių su prieskoniais ir pašaukite formą į įkaitintą 180 ℃ orkaitę kepti maždaug 20-25 minutes.
Kategorijos