Publikavimo data: 2024-04-08
Lašiša su krevetėmis grietinėlės padaže
Lašišai ir krevetėms grietinėlės padaže tinka bet kokia lašišinė žuvis. Tai gali būti lašiša arba bet kokia kita didelė filė su mažai kaulų. Pirkdami atkreipkite dėmesį į žvynus: jie turi būti šiek tiek drėgni, be gleivių ir geltonų dėmių. Pirmenybę geriau teikti neišdarinėtai žuviai, kad galėtumėte nustatyti jos rūšį ir įvertinti pagrindinį šviežumo rodiklį - akis, jos neturi būti drumstos ar tuščiavidurės. Ant šaldytos žuvies neturėtų būti daug ledo ir apledėjimo.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir prieskonines žoleles. Supjaustykite saldžiąją papriką plonais griežinėliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, o žaliąjį svogūną - plunksnelėmis.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir jūros gėrybes. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sudėkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Daržoves troškinkite 5 minutes, tada supilkite grietinėlę ir virkite, kol sutirštės. Sudėkite krevetes, pipirus (maltus pipirus), druską ir iš karto nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Toliau kepkite žuvį. Padėkite lašišos gabalą be įpjovimų, oda į apačią. Apšlakstykite citrina ir 10 minučių pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 4
Paruoškite lašišą ir krevetes su padažu. Išimkite keptą žuvį. Atsargiai sudėkite paruoštą įdarą, paskirstykite jį po visą paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos