Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša su moliūgų tyre ir soromis
Paruošti restorano lygio patiekalą namuose nėra taip sudėtinga, kaip daugelis mano. Viskas priklauso nuo tinkamo požiūrio į ruošimą, produktų pasirinkimo ir kompetentingo patiekimo. Lašiša su kepta moliūgų tyre ir virtomis soromis gaunasi skani ir neįprasta. Šis derinys yra ir paprastas, ir rafinuotas. Patiekalą papildo klasikinis olandiškas padažas, suteikiantis subtilų ir kreminį skonį. Tyrei galite naudoti bet kokį moliūgą, tačiau geriausiai tinka sviestinis moliūgas.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite rankomis. Siųskite moliūgą į orkaitę kepti 25-30 min. 180 °C temperatūroje. Moliūgas turi tapti minkštas ir rudas.
Žingsnis 2
Kol moliūgas kepa, užvirkite soras. Sudėkite soras į nedidelį samtelį ir užpilkite dviem puodeliais vandens. Įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir išmaišykite. Sudėkite soras ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite soras dangčiu ir virkite apie 15 minučių, kol sugers vandenį. Išvirusias kruopas išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite olandišką padažą. Tam reikės vandens vonelės. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį. Ant viršaus pastatykite gilų didesnio skersmens dubenį. Labai svarbu, kad dubens dugnas neliestų vandens! Į dubenį sudėkite vištienos trynius ir įpilkite 2 šaukštus vandens. Pradėkite kaitinti trynius ir tuo pačiu metu juos plakti. Įdėkite 80 g suminkštinto sviesto. Toliau plakite mišinį, kol sviestas visiškai ištirps. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Toliau plakite. Kai padažas šiek tiek sutirštės, išimkite jį iš vandens vonelės. Paruošta.
Žingsnis 4
Supjaustykite lašišą mažais 1-1,5 cm storio griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir tiek pat sojų padažo. Viską sumaišykite rankomis. Palikite žuvį marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite grilio keptuvę arba įprastą keptuvę. Dėkite lašišos gabalėlius ant grotelių ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Iškepusį moliūgą sudėkite į gilų dubenį, supilkite sviestą, pieną, cukrų ir druską. Plakite panardinamuoju maišytuvu, kol pasidarys vientisa tyrė.
Žingsnis 7
Į lėkštę dėkite šiek tiek moliūgų tyrės ir lengvai paskirstykite šaukštu. Ant viršaus dėkite keptą lašišą, o šalia jos - virtas soras. Lašišą užpilkite olandišku padažu. Lašiša su moliūgų tyre ir soromis paruošta. Gero apetito!
Kategorijos