Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje

Lašiša yra viena geriausių raudonųjų žuvų rūšių. Todėl jos patiekalai yra puikūs. Be to, ji labai sveika, nes joje gausu omega riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Norint skaniai paruošti lašišą, nereikia dėti daug prieskonių ir marinatų. Priešingu atveju nutrauksite tikrąjį jos skonį. Užtenka druskos, juodųjų pipirų, rozmarino ir citrinos - puikus derinys. Šiame recepte lašišą papildo aromatingi grybai su keptais svogūnais. Ji gaunasi išskirtinė ir labai skani!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 2
Įtrinkite lašišą druska ir juodaisiais pipirais.

Žingsnis 3

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite kartu su svogūnais dar 5 minutes. Grybus ir svogūnus pagardinkite druska bei pipirais ir įmeskite šakelę čiobrelių. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į jį sudėkite lašišą, tada porą citrinos griežinėlių, ant viršaus - svogūną ir grybus. Įdėkite po šakelę rozmarino ir čiobrelio.

Žingsnis 5

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 5
Pasiųskite patiekalą 15-20 minučių kepti į 200 °C temperatūros orkaitę.

Žingsnis 6

Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje Žingsnis 6
Iškeptą lašišą sudėkite į lėkštę, šalia jos sudėkite kepintus svogūnus ir grybus. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos