Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša su rozmarinais ir grybais orkaitėje
Lašiša yra viena geriausių raudonųjų žuvų rūšių. Todėl jos patiekalai yra puikūs. Be to, ji labai sveika, nes joje gausu omega riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Norint skaniai paruošti lašišą, nereikia dėti daug prieskonių ir marinatų. Priešingu atveju nutrauksite tikrąjį jos skonį. Užtenka druskos, juodųjų pipirų, rozmarino ir citrinos - puikus derinys. Šiame recepte lašišą papildo aromatingi grybai su keptais svogūnais. Ji gaunasi išskirtinė ir labai skani!
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Įtrinkite lašišą druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite kartu su svogūnais dar 5 minutes. Grybus ir svogūnus pagardinkite druska bei pipirais ir įmeskite šakelę čiobrelių. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į jį sudėkite lašišą, tada porą citrinos griežinėlių, ant viršaus - svogūną ir grybus. Įdėkite po šakelę rozmarino ir čiobrelio.
Žingsnis 5
Pasiųskite patiekalą 15-20 minučių kepti į 200 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 6
Iškeptą lašišą sudėkite į lėkštę, šalia jos sudėkite kepintus svogūnus ir grybus. Gero apetito!
Kategorijos