Publikavimo data: 2024-06-08
Lašiša su ryžiais orkaitėje
Iškeptą lašišą galima patiekti su beveik bet kokiu garnyru: nuo virtų bulvių iki lengvų šviežių daržovių salotų. Geriausias būdas sustiprinti raudonos žuvies skonį - ryžių garnyras, kurį galima išvirti atskirai, o paskui iškepti orkaitėje kartu su žuvimi ir keptomis daržovėmis. Taip ruošiant ryžius, ryžiai sugers daržovių sultis ir prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, bazilikų ir petražolių, kuriose prieš tai marinuota lašiša, skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Lašišos filė sudėkite į gilų dubenį, įberkite 0,5 šaukštelio druskos, baziliko ir citrinos sulčių. Į žuvį suberkite smulkiai supjaustytas petražoles, išmaišykite, lėkštę su lašiša uždenkite dangčiu arba uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant vidutinės ugnies 5-7 minutes pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas. Kepkite daržoves, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Virkite ryžius ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Žuvį kepkite su ryžiais. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant formos dugno lygiu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius. Ant viršaus paskleiskite kepintus svogūnus ir morkas, tada tolygiai išdėliokite marinuotos lašišos gabalėlius ir viršų aptepkite grietine. Pabarstykite žuvį tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos