Lašiša su ryžiais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Lašiša su ryžiais orkaitėje

Ne paslaptis, kad japonų ilgaamžių mityboje dominuoja du pagrindiniai produktai: ryžiai ir žuvis. Toks derinys leidžia gauti visų būtinų maistinių medžiagų, baltymų, riebalų ir angliavandenių, kartu išsaugant grožį ir lieknumą. Atiduodami duoklę rytietiškoms tradicijoms, siūlome vakarienei orkaitėje pasigaminti keptą lašišą su ryžiais. Žuvis gaunasi nepaprastai skani ir kvapni, o dėl laimo ji įgauna citrusinių natų. Patiekalą taip pat galima gaminti ne tik orkaitėje, bet ir ant garų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 1
Lašišos kepsnį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais. Nupjaukite dvi laimo skilteles. Apšlakstykite lašišą laimo sultimis ir uždėkite laimo griežinėlius ant kepsnio viršaus. Palikite kepsnį taip pailsėti 5 minutes.

Žingsnis 2

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 2
Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu paskleiskite nuplautus ryžius.

Žingsnis 3

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 3
Ant ryžių sudėkite lašišą ir krapų šakeles.

Žingsnis 4

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 4
Užpilkite ryžius stikline vandens. Pagal skonį pasūdykite vandenį. Uždenkite kepimo indą folijos lakštu.

Žingsnis 5

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 5
Indą 15-20 minučių pašaukite kepti į orkaitę. Per tą laiką ryžiai turi būti visiškai išvirę ir sugerti visą vandenį. Nuimkite foliją nuo formos ir pašaukite patiekalą atgal į orkaitę 5 minutėms.

Žingsnis 6

Lašiša su ryžiais orkaitėje Žingsnis 6
Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės. Stumtelėkite kepsnį į šoną ir atsargiai išmaišykite ryžius. Ryžius sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite lašišą. Papuoškite patiekalą salotų lapais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos