Publikavimo data: 2024-06-22
Lašiša su ryžiais orkaitėje
Ne paslaptis, kad japonų ilgaamžių mityboje dominuoja du pagrindiniai produktai: ryžiai ir žuvis. Toks derinys leidžia gauti visų būtinų maistinių medžiagų, baltymų, riebalų ir angliavandenių, kartu išsaugant grožį ir lieknumą. Atiduodami duoklę rytietiškoms tradicijoms, siūlome vakarienei orkaitėje pasigaminti keptą lašišą su ryžiais. Žuvis gaunasi nepaprastai skani ir kvapni, o dėl laimo ji įgauna citrusinių natų. Patiekalą taip pat galima gaminti ne tik orkaitėje, bet ir ant garų.
Žingsnis 1
Lašišos kepsnį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais. Nupjaukite dvi laimo skilteles. Apšlakstykite lašišą laimo sultimis ir uždėkite laimo griežinėlius ant kepsnio viršaus. Palikite kepsnį taip pailsėti 5 minutes.
Žingsnis 2
Ant kepimo indo dugno lygiu sluoksniu paskleiskite nuplautus ryžius.
Žingsnis 3
Ant ryžių sudėkite lašišą ir krapų šakeles.
Žingsnis 4
Užpilkite ryžius stikline vandens. Pagal skonį pasūdykite vandenį. Uždenkite kepimo indą folijos lakštu.
Žingsnis 5
Indą 15-20 minučių pašaukite kepti į orkaitę. Per tą laiką ryžiai turi būti visiškai išvirę ir sugerti visą vandenį. Nuimkite foliją nuo formos ir pašaukite patiekalą atgal į orkaitę 5 minutėms.
Žingsnis 6
Išimkite paruoštą patiekalą iš orkaitės. Stumtelėkite kepsnį į šoną ir atsargiai išmaišykite ryžius. Ryžius sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite lašišą. Papuoškite patiekalą salotų lapais. Gero apetito!
Kategorijos