Publikavimo data: 2024-06-15
Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais
Lašiša ir kitos lašišinės žuvys yra puikus baltymų šaltinis. 100 g šios žuvies yra pusė paros normos. Joje taip pat gausu omega riebalų rūgščių ir vitaminų, taip pat fosforo, jodo ir kitų mineralinių medžiagų. Paruošti lašišos filė labai paprasta. Pakanka ją apkepti keptuvėje ir pagardinti druska bei pipirais. Rezultatas bus paprastas ir labai skanus karštas patiekalas. O kad būtų dar skanesnis, pagardinkite jį sviesto ir kaparėlių padažu.
Žingsnis 1
Vienai porcijai reikės nedidelės 1-1,5 cm storio lašišos pusės kiauto. Jei ketinate gaminti daugiau porcijų, visą lašišą perpjaukite pusiau. Pagardinkite lašišą druska ir juodaisiais pipirais, tada patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite sviesto padažą. Sviestą ištirpinkite puode. Sudėkite kaparėlius, jūros druską ir citrinos sultis. Viską išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes. Padažas paruoštas.
Žingsnis 3
Padėkite lašišą į lėkštę ir užpilkite kaparėlių padažu.
Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą žalumynais pagal savo skonį. Tam puikiai tinka mikrožalumynai. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos