Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais

Lašiša ir kitos lašišinės žuvys yra puikus baltymų šaltinis. 100 g šios žuvies yra pusė paros normos. Joje taip pat gausu omega riebalų rūgščių ir vitaminų, taip pat fosforo, jodo ir kitų mineralinių medžiagų. Paruošti lašišos filė labai paprasta. Pakanka ją apkepti keptuvėje ir pagardinti druska bei pipirais. Rezultatas bus paprastas ir labai skanus karštas patiekalas. O kad būtų dar skanesnis, pagardinkite jį sviesto ir kaparėlių padažu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais Žingsnis 1
Vienai porcijai reikės nedidelės 1-1,5 cm storio lašišos pusės kiauto. Jei ketinate gaminti daugiau porcijų, visą lašišą perpjaukite pusiau. Pagardinkite lašišą druska ir juodaisiais pipirais, tada patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais Žingsnis 2
Dabar paruoškite sviesto padažą. Sviestą ištirpinkite puode. Sudėkite kaparėlius, jūros druską ir citrinos sultis. Viską išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes. Padažas paruoštas.

Žingsnis 3

Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais Žingsnis 3
Padėkite lašišą į lėkštę ir užpilkite kaparėlių padažu.

Žingsnis 4

Lašiša su sviesto padažu ir kaparėliais Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą žalumynais pagal savo skonį. Tam puikiai tinka mikrožalumynai. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos