Publikavimo data: 2024-06-24
Lašišos gravlax
Šios lašišos receptas mus pasiekė iš Skandinavijos. Ji gaminama Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Islandijoje ir Suomijoje. Pagrindinis tokio patiekalo ingredientas - lašišos žuvis. Tai gali būti upėtakis, rausvoji lašiša arba lašiša, kaip mūsų recepte. Marinatui imama rupios druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir šviežių krapų. Taip pat siūlome įdėti burokėlių. Jis suteiks žuviai neįprastą spalvą. Šis patiekalas puikiai tiks naujametiniam stalui ir tikrai taps kitų švenčių puošmena.
Žingsnis 1
Druską, cukrų ir pipirus sumalkite trintuve.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir susmulkinkite krapus.
Žingsnis 3
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite juos į gilų dubenį kartu su krapais. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Žuvį užpilkite brendžiu ir įtrinkite cukraus, druskos ir pipirų mišiniu.
Žingsnis 5
Žuvį sudėkite į formą arba indą. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir krapus. Paspauskite žuvį kuo nors sunkiu ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms.
Žingsnis 6
Po dviejų dienų nuimkite burokėlių ir krapų "apvalkalą" nuo žuvies, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos