Lašišos gravlax pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Lašišos gravlax

Šios lašišos receptas mus pasiekė iš Skandinavijos. Ji gaminama Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Islandijoje ir Suomijoje. Pagrindinis tokio patiekalo ingredientas - lašišos žuvis. Tai gali būti upėtakis, rausvoji lašiša arba lašiša, kaip mūsų recepte. Marinatui imama rupios druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir šviežių krapų. Taip pat siūlome įdėti burokėlių. Jis suteiks žuviai neįprastą spalvą. Šis patiekalas puikiai tiks naujametiniam stalui ir tikrai taps kitų švenčių puošmena.
Gaminimo laikas
2900 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišos gravlax Žingsnis 1
Druską, cukrų ir pipirus sumalkite trintuve.

Žingsnis 2

Lašišos gravlax Žingsnis 2
Nuplaukite ir susmulkinkite krapus.

Žingsnis 3

Lašišos gravlax Žingsnis 3
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite juos į gilų dubenį kartu su krapais. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Lašišos gravlax Žingsnis 4
Žuvį užpilkite brendžiu ir įtrinkite cukraus, druskos ir pipirų mišiniu.

Žingsnis 5

Lašišos gravlax Žingsnis 5
Žuvį sudėkite į formą arba indą. Ant viršaus sudėkite burokėlius ir krapus. Paspauskite žuvį kuo nors sunkiu ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms.

Žingsnis 6

Lašišos gravlax Žingsnis 6
Po dviejų dienų nuimkite burokėlių ir krapų "apvalkalą" nuo žuvies, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos