Publikavimo data: 2024-06-22
Lašišos ir moliūgų keksiukai
Keksiukai yra visų mėgstamiausi keksiukai. Pirmą kartą šis kepinys pasirodė Didžiojoje Britanijoje, tačiau Jungtinėse Amerikos Valstijose keksiukai labai išpopuliarėjo po 1893 m. vykusios pasaulinės parodos. Šiandien šis patiekalas turi šimtus variantų. Yra ir saldžių, ir nesaldžių keksiukų. Jie puikiai tinka ir kaip desertas, ir kaip užkandis. Siūlome jums pasigaminti nesaldžių keksiukų su lašiša ir moliūgais. Toks kepimas ypač aktualus rudens laikotarpiu, kai nuimamas moliūgų derlius.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Tuomet sudėkite jį į puodą arba dubenį, įpilkite šiek tiek vandens ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite moliūgą ant mažos ugnies uždengę dangčiu, kol jis taps minkštas. Moliūgą periodiškai pamaišykite ir stebėkite, kad jis nesudegtų. Palikite moliūgą atvėsti.
Žingsnis 2
Lašišos filė supjaustykite nedideliais 4-5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite pieną, ištirpintą sviestą, du kiaušinius, cukrų, druską, kepimo miltelius ir persijotus miltus.
Žingsnis 4
Į tešlą įmaišykite kreminį sūrį, lašišą ir troškintą moliūgą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Keksiukų formeles ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug 2/3. Keksiukai kepdami pakils.
Žingsnis 6
Dėkite keksiukus 20 minučių į 200 °C temperatūros orkaitę. Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 7
Lašišos ir moliūgų keksiukai paruošti. Mėgaukitės!
Kategorijos