Publikavimo data: 2024-06-15
Lašišos kebabas ant ugnies
Tradicinį kebabą iš pradžių sudarė ant iešmo suverti avienos gabaliukai, kepti ant žarijų. Mėsa prieš tai būdavo paprasčiausiai pagardinama prieskoniais arba laikoma marinate. Laikui bėgant šašlykus imta gaminti iš kitų rūšių mėsos, taip pat paukštienos, daržovių, žuvies ir net jūros gėrybių. Šiame recepte siūlome pasigaminti šašlykų iš lašišos su pomidorų gabalėliais ir svogūnais. Pagrindinė patiekalo paslaptis - granatų padažas. Šašlykas gaunasi labai skanus ir apetitiškas!
Žingsnis 1
Pomidorą ir svogūną supjaustykite stambiais maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Atsargiai nupjaukite lašišos filė nuo odos ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir pipirais. Įpilkite augalinio aliejaus ir granatų sulčių. Viską atsargiai išmaišykite. Palikite lašišą marinuotis 2 valandas. Geriausia žuvį marinuoti per naktį. Kol lašiša marinuojasi, įkaitinkite anglių kepsninėje anglis.
Žingsnis 4
Ant iešmelių suverkite marinuotą lašišą, pakaitomis su pomidorų ir svogūnų griežinėliais.
Žingsnis 5
Kai liepsnos kepsninėje nurims, o žarijos bus karštos ir padengtos plonu pelenų sluoksniu, galite pradėti kepti kebabus. Lašišos kebabus kepkite ant grotelių 10-12 minučių. Periodiškai apverskite iešmus, kad žuvis nesudegtų.
Žingsnis 6
Patiekite kebabus tiesiai ant iešmelių arba nuimkite lašišą ir daržoves nuo iešmelių ir sudėkite į lėkštę. Patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis. Gero apetito!
Kategorijos