Publikavimo data: 2024-04-06
Lašišos rietenos
"Riette" arba "riyet" yra stambesnės konsistencijos paštetas. Šis užkandis kilęs iš Prancūzijos. Klasikiniame recepte naudojama įvairių rūšių mėsa. Patiekalas taip pat gaminamas iš žuvies. Dažniausiai iš ančiuvių, tuno ir lašišos. Lašišos ryet receptą sudaro keli etapai. Pirmiausia žuvis kepama arba verdama, pridedant prieskonių ir baltojo vyno. Tuomet ji išminkoma ir sumaišoma su varške arba kreminiu sūriu, žolelėmis ir kaparėliais. Ryte paprastai naudojamas kaip užtepas ant duonos.
Žingsnis 1
Iškepkite žuvį. Lašišos filė sudėkite ant maistinės folijos, pagardinkite druska ir prieskoniais, pabarstykite smulkintais bazilikais. Foliją sandariai suvyniokite ir 30 minučių siųskite žuvį į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Suderinkite produktus. Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, išimkite kaulus ir sutrinkite. Sudėkite varškę, krapus ir kaparėlius ir gerai išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska.
Kategorijos