Lazdynų riešutų biskvitas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Lazdynų riešutų biskvitas

Prancūziškas žodis "sausainis" reiškia "du kartus iškeptas". Viduramžiais sausainiai buvo pagrindinis anglų jūrininkų maistas, nes jie ilgai nesugedo ir nepradėjo pelyti. Produktas sukietėdavo, o jūreiviai jį vartodavo džiūvėsėlių pavidalu. Laikui bėgant sausainiai pateko į aukštuomenę, kur tapo elegantišku skanėstu. Klasikinį sausainį sudaro miltai, cukrus ir kiaušiniai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
357 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Lazdynų riešutų biskvitas Žingsnis 1
Į baltymus įberkite druskos ir citrinos rūgšties. Viską plakite, kol mišinys padidės. Sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų ir toliau plakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės nepažeisdami tešlos. Suberkite riešutus ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Lazdynų riešutų biskvitas Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Siųskite biskvitą kepti 35 minutes į įkaitintoje 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje. Iškepusį biskvitą išklokite ant rankšluosčio, leiskite atvėsti, tada perpjaukite į 3 dalis ir aptepkite mirkomu vandeniu su cukrumi.

Žingsnis 3

Lazdynų riešutų biskvitas Žingsnis 3
Sviestą plakite tol, kol pakeis spalvą, tada suberkite cukraus pudrą. Sudėkite varškę ir citrinos žievelę. Toliau plakite. Gautu kremu kruopščiai aptepkite visus pyragaičius. Tada sutepkite ir šonus. Torto viršų užpildykite šokoladu. Šonus pabarstykite graikinių riešutų trupiniais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos