Publikavimo data: 2025-08-17
Lazdynų riešutų biskvitas
Prancūziškas žodis "sausainis" reiškia "du kartus iškeptas". Viduramžiais sausainiai buvo pagrindinis anglų jūrininkų maistas, nes jie ilgai nesugedo ir nepradėjo pelyti. Produktas sukietėdavo, o jūreiviai jį vartodavo džiūvėsėlių pavidalu. Laikui bėgant sausainiai pateko į aukštuomenę, kur tapo elegantišku skanėstu. Klasikinį sausainį sudaro miltai, cukrus ir kiaušiniai.
Žingsnis 1
Į baltymus įberkite druskos ir citrinos rūgšties. Viską plakite, kol mišinys padidės. Sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų ir toliau plakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės nepažeisdami tešlos. Suberkite riešutus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Siųskite biskvitą kepti 35 minutes į įkaitintoje 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje. Iškepusį biskvitą išklokite ant rankšluosčio, leiskite atvėsti, tada perpjaukite į 3 dalis ir aptepkite mirkomu vandeniu su cukrumi.
Žingsnis 3
Sviestą plakite tol, kol pakeis spalvą, tada suberkite cukraus pudrą. Sudėkite varškę ir citrinos žievelę. Toliau plakite. Gautu kremu kruopščiai aptepkite visus pyragaičius. Tada sutepkite ir šonus. Torto viršų užpildykite šokoladu. Šonus pabarstykite graikinių riešutų trupiniais.
Kategorijos