Publikavimo data: 2024-06-09
Ledų pyragas su bananų griežinėliais
Šis švelnus pyragas, mirkytas ledų grietinėlės kreme, bus pagrindinis šventinio stalo ar šeimos sekmadienio vakarienės patiekalas. Kreminį vanilinių ledų skonį įvertins ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Pagrindinis jo skirtumas nuo kitų konditerijos gaminių yra tas, kad jis nėra riebus. Bet kokios uogos ir vaisiai puikiai derės su biskvitiniais tortais.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje iki vientisos masės. Tada įmaišykite šiek tiek ištirpintus ledus ir vanilę. Vidutinio dydžio puode užvirinkite pieną ir sumaišykite jį su grietinėlės ir kiaušinių mišiniu. Nuolat maišydami palaukite, kol kremas sutirštės. Užtikrinkite, kad mišinys neužvirtų, sumažindami kaitrą iki silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Supilkite mišinį į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Kai kremas atvės, išimkite jį iš šaldytuvo, sudėkite sviestą ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Išimkite atvėsusius pyragaičius ir pradėkite surinkinėti tortą.
Žingsnis 3
Pirmąją plutą gausiai patepkite kremu ir ratu išdėliokite bananų griežinėlius. Pakartokite šį procesą su kiekviena plutele. Tepkite kremą taip, kad kiekvienas pyragas būtų vienodai įmirkęs sviesto kreme. Papuoškite tortą bananų griežinėliais ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Kategorijos