Publikavimo data: 2024-06-15
Leghorn menkės filė
"Livornese" menkė - tai patiekalas iš Toskanos miesto Livorno (Italija). Šią subtilią žuvį nesunku paruošti ir ji patiks net išrankiems gurmanams. Joje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių ir lengvai virškinamų baltymų, kurie bus labai naudingi organizmui.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir 3-4 minutes pakepinkite aliejuje. Menkės filė apvoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite, kol žuvis taps auksinė, tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 2
Dabar sudėkite susmulkintą česnaką, šiek tiek pakepinkite ir užpilkite pomidorų padažą ant žuvies. Įdėkite susmulkintų alyvuogių. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite 0,5 puodelio vandens. Išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių.
Kategorijos