Publikavimo data: 2025-08-18
Lengva grietinė
Grietinei gaminti rinkitės prinokusius juoduosius serbentus. Taip pat galite naudoti šaldytus juoduosius serbentus. Dažnai po virimo ant grietinės paviršiaus susidaro plėvelė. Kad to išvengtumėte, grietinę pabarstykite plonu cukraus sluoksniu. Kiselė iš uogų bus ne tik skani, bet ir naudinga, nes serbentuose gausu organizmui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Net ir užšaldžius šiose uogose yra daug vitamino C, B grupės, taip pat pektino.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Uogas sudėkite į puodą. Supilkite vandenį ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol užvirs, tada serbentus pertrinkite per sietelį, kol jie taps tyrele. Grįžkite į puodą su vandeniu ir vėl užvirinkite.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Uogų tyrę užpilkite cukrumi, plona srovele supilkite ištirpintą krakmolą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir virkite dar 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos