Lengva lašiša orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lengva lašiša orkaitėje

Lašiša yra viena vertingiausių komercinių lašišų rūšių. Dabartinės namų šeimininkės ją labai mėgsta. Ir tai lengvai paaiškinama. Ši raudona žuvis yra labai skani. Tai nėra pats biudžetiškiausias jūros žuvies variantas, tačiau jos sudėtis yra tikras lobis, ji turi daug reikalingų ir naudingų maistinių medžiagų. Šis receptas leis jums papuošti savo racioną lengvu ir itin sveiku žuvies patiekalu.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengva lašiša orkaitėje Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite porcijomis. Du centimetro storio stačiakampio formos gabalėlius sudėkite į marinato dubenį. Atskirame dubenyje paruoškite marinatą. Išspauskite citrinos sultis, suberkite žuvies prieskonius, druską ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Lengva lašiša orkaitėje Žingsnis 2
Žuvį užpilkite marinatu. Švelniai pamaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite marinuotis 3 valandas vėsioje vietoje.

Žingsnis 3

Lengva lašiša orkaitėje Žingsnis 3
Marinuotą lašišą sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos