Publikavimo data: 2024-06-15
Lengva lašiša orkaitėje
Lašiša yra viena vertingiausių komercinių lašišų rūšių. Dabartinės namų šeimininkės ją labai mėgsta. Ir tai lengvai paaiškinama. Ši raudona žuvis yra labai skani. Tai nėra pats biudžetiškiausias jūros žuvies variantas, tačiau jos sudėtis yra tikras lobis, ji turi daug reikalingų ir naudingų maistinių medžiagų. Šis receptas leis jums papuošti savo racioną lengvu ir itin sveiku žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite porcijomis. Du centimetro storio stačiakampio formos gabalėlius sudėkite į marinato dubenį. Atskirame dubenyje paruoškite marinatą. Išspauskite citrinos sultis, suberkite žuvies prieskonius, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Žuvį užpilkite marinatu. Švelniai pamaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite marinuotis 3 valandas vėsioje vietoje.
Žingsnis 3
Marinuotą lašišą sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos