Lengva sriuba su vermišeliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Lengva sriuba su vermišeliais

Vermišelių sriuba yra klasikinė sovietų ir rusų virtuvės sriuba. Šiuolaikinėje virtuvėje ji yra vienas populiariausių karštųjų pirmųjų patiekalų. Ir tai lengvai paaiškinama: ją nesunku ir greitai paruošti, o pagrindiniai ingredientai yra gana ekonomiški. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti paprastą sriubą, kuri taps vakarienės stalo puošmena. Joje sėkmingai derinami keli skoniai ir tekstūros, o rezultatas - puikus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengva sriuba su vermišeliais Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite lauro lapą. Užvirinkite, nugriebkite putas skepetaite. Vištienos filė virkite 15 minučių, tada filė gabalėlius sudėkite į lėkštę.

Žingsnis 2

Lengva sriuba su vermišeliais Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite paruoštą svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite tarkuotas morkas, išmaišykite ir dar 2 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Lengva sriuba su vermišeliais Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais arba batonais. Virtą vištienos filė supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite bulves ir virkite apie 10 minučių. Po to sudėkite paruoštą daržovių mišrainę.

Žingsnis 4

Lengva sriuba su vermišeliais Žingsnis 4
Į vištienos sriubą sudėkite vermišelius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite. Virkite vištienos sriubą su vermišeliais 5-7 minutes. Likus minutei iki virimo pabaigos įberkite smulkintų petražolių žalumynų. Leiskite vištienos sriubai kelias minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos