Publikavimo data: 2024-06-09
Lengva sriuba su vermišeliais
Vermišelių sriuba yra klasikinė sovietų ir rusų virtuvės sriuba. Šiuolaikinėje virtuvėje ji yra vienas populiariausių karštųjų pirmųjų patiekalų. Ir tai lengvai paaiškinama: ją nesunku ir greitai paruošti, o pagrindiniai ingredientai yra gana ekonomiški. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti paprastą sriubą, kuri taps vakarienės stalo puošmena. Joje sėkmingai derinami keli skoniai ir tekstūros, o rezultatas - puikus.
Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite lauro lapą. Užvirinkite, nugriebkite putas skepetaite. Vištienos filė virkite 15 minučių, tada filė gabalėlius sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite paruoštą svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite tarkuotas morkas, išmaišykite ir dar 2 min. pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais arba batonais. Virtą vištienos filė supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite bulves ir virkite apie 10 minučių. Po to sudėkite paruoštą daržovių mišrainę.
Žingsnis 4
Į vištienos sriubą sudėkite vermišelius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite. Virkite vištienos sriubą su vermišeliais 5-7 minutes. Likus minutei iki virimo pabaigos įberkite smulkintų petražolių žalumynų. Leiskite vištienos sriubai kelias minutes pastovėti.
Kategorijos