Lengvai ant grotelių keptas dorado pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lengvai ant grotelių keptas dorado

Dorado, arba karšis, yra viena seniausių verslinių jūrų žuvų. Stebina tai, kad ji buvo auginama dar senovės Romoje. Nuo tada šios stebėtinai skanios žuvies populiarumas tik augo. Ji labai gerbiama tarp Europos šeimininkių, o restoranuose muša populiarumo rekordus. Juo labiau kad ją galima ruošti iš esmės bet kokiu būdu, taip pat ir žalią.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvai ant grotelių keptas dorado Žingsnis 1
Žuvies prieskonius sumaišykite su druska, gerai išmaišykite. Apibarstykite paruoštą žuvį paruoštu mišiniu, įtrinkite jį į paviršių rankomis. Į pilvą įdėkite paruoštų žolelių. Apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite 30 minučių. Kiekvienoje skerdenos pusėje peiliu padarykite 3-4 skersinius pjūvius.

Žingsnis 2

Lengvai ant grotelių keptas dorado Žingsnis 2
Grilio groteles patepkite augaliniu aliejumi. Taip pat aliejumi patepkite marinuotą žuvį. Kepkite ant grilio su rusenančiomis anglimis 15 minučių, nepamiršdami kas 2 minutes apversti grotelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos