Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvai ant grotelių keptas dorado
Dorado, arba karšis, yra viena seniausių verslinių jūrų žuvų. Stebina tai, kad ji buvo auginama dar senovės Romoje. Nuo tada šios stebėtinai skanios žuvies populiarumas tik augo. Ji labai gerbiama tarp Europos šeimininkių, o restoranuose muša populiarumo rekordus. Juo labiau kad ją galima ruošti iš esmės bet kokiu būdu, taip pat ir žalią.
Žingsnis 1
Žuvies prieskonius sumaišykite su druska, gerai išmaišykite. Apibarstykite paruoštą žuvį paruoštu mišiniu, įtrinkite jį į paviršių rankomis. Į pilvą įdėkite paruoštų žolelių. Apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite 30 minučių. Kiekvienoje skerdenos pusėje peiliu padarykite 3-4 skersinius pjūvius.
Žingsnis 2
Grilio groteles patepkite augaliniu aliejumi. Taip pat aliejumi patepkite marinuotą žuvį. Kepkite ant grilio su rusenančiomis anglimis 15 minučių, nepamiršdami kas 2 minutes apversti grotelių.
Kategorijos