Lengvai sūdyta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Lengvai sūdyta lašiša

Lašiša nuo seno laikoma delikatesu. Jos mėsa yra sodrios raudonos spalvos, su plonomis riebalų gyslomis. Iš visų lašišinių žuvų lašiša laikoma viena geriausių, nes ji pasižymi subalansuotu ir maloniu skoniu. Lašiša ruošiama įvairiais būdais. Ji tinka kepta, virta, kepta ir net žalia. Siūlome jums gardžios lengvai sūdytos lašišos receptą. Paruošimo būdas labai paprastas. Žuvis gaunasi saikingai sūri. Ji puikiai tiks sumuštiniams, brusketoms, užkandžiams ir salotoms.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvai sūdyta lašiša Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų ir druską. Mišiniu įtrinkite lašišą iš visų pusių.

Žingsnis 2

Lengvai sūdyta lašiša Žingsnis 2
Uždenkite lašišą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Geriausia lašišą sūdyti vakare per naktį, kad ryte turėtumėte šviežią, lengvai sūdytą raudoną žuvį.

Žingsnis 3

Lengvai sūdyta lašiša Žingsnis 3
Išvirtą lengvai pasūdytą lašišą išvalykite nuo druskos ir cukraus pertekliaus. Išimkite filė nuo odos ir sudėkite į švarų indą su dangčiu. Arba supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos