Publikavimo data: 2024-06-22
Lengvai sūdyta lašiša
Lašiša nuo seno laikoma delikatesu. Jos mėsa yra sodrios raudonos spalvos, su plonomis riebalų gyslomis. Iš visų lašišinių žuvų lašiša laikoma viena geriausių, nes ji pasižymi subalansuotu ir maloniu skoniu. Lašiša ruošiama įvairiais būdais. Ji tinka kepta, virta, kepta ir net žalia. Siūlome jums gardžios lengvai sūdytos lašišos receptą. Paruošimo būdas labai paprastas. Žuvis gaunasi saikingai sūri. Ji puikiai tiks sumuštiniams, brusketoms, užkandžiams ir salotoms.
Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų ir druską. Mišiniu įtrinkite lašišą iš visų pusių.
Žingsnis 2
Uždenkite lašišą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Geriausia lašišą sūdyti vakare per naktį, kad ryte turėtumėte šviežią, lengvai sūdytą raudoną žuvį.
Žingsnis 3
Išvirtą lengvai pasūdytą lašišą išvalykite nuo druskos ir cukraus pertekliaus. Išimkite filė nuo odos ir sudėkite į švarų indą su dangčiu. Arba supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos