Publikavimo data: 2024-05-26
Lengvai sūdyta silkė su marinuotais svogūnais
Silkę su marinuotais svogūnais gali paruošti net pradedantysis. Pagrindinis šio patiekalo žavesys slypi neįprastame marinate, kuris suteikia aštraus, pikantiško skonio. Rinkitės tik mažai druskos turinčią silkę, tokia pasižymi harmoningu skoniu ir puikiai tiks bet kokiam renginiui. Šis patiekalas puikiai tiks kaip užkandis prie stiprių alkoholinių gėrimų, taip pat derės su virtomis bulvėmis.
Žingsnis 1
Išvalykite silkes, pašalinkite membranas ir nugarinę dalį. Galva ir uodega taip pat nenaudingos. Supjaustykite nedideliais, porcijiniais gabalėliais
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais arba pusžiedžiais. Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus svogūnus, cukrų ir actą ir palikite 10 minučių. Sudėkite silkę į lėkštę, ant viršaus užbarstykite marinuotų svogūnų ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Patiekite po 10 minučių.
Kategorijos