Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais

Skumbrė - tai jūros žuvis, labai populiari kulinarijoje, nes jos mėsoje yra mažiausiai kaulų, ji pasižymi puikiomis skonio savybėmis ir joje gausu organizmui naudingų maistinių medžiagų. Įvairiems patiekalams ruošti skumbrė troškinama, kepama, kepama, sūdoma, marinuojama ir rūkoma, o nepriklausomai nuo terminio apdorojimo būdo žuvis visada būna sultinga ir aromatinga. Iš skumbrės gaminamos puikios sriubos, salotos, pyragai ir suktinukai.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais Žingsnis 1
Iš nuplautų skumbrių skerdenų išimkite galvas, pelekus ir uodegas, išvalykite vidų ir nuplaukite vandeniu, kad pašalintumėte likusius vidurius.

Žingsnis 2

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, pastatykite jį ant viryklės ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, suberkite druską, cukrų ir prieskonius ir marinatą virkite 5-7 minutes. Paruošę nuimkite nuo viryklės ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Žingsnis 3

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais Žingsnis 3
Kol marinatas aušta, supjaustykite supjaustytas skumbrių skerdenas vienodo dydžio, ne storesniais kaip 1,5 cm storio gabalėliais.

Žingsnis 4

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais Žingsnis 4
Į marinavimo indą sudėkite supjaustytus žuvies gabalėlius, kiekvieną žuvies gabalėlį sandariai uždėkite vieną prie kito.

Žingsnis 5

Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais Žingsnis 5
Atvėsusiu marinatu užpilkite žuvį į lėkštę taip, kad jis visiškai padengtų skumbrę. Į marinatą įberkite recepte rekomenduojamų prieskonių, indą su marinate esančia žuvimi uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų sūdyti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos