Publikavimo data: 2024-06-23
Lengvai sūdyta skumbrė sūryme su prieskoninėmis žolelėmis ir prieskoniais
Skumbrė - tai jūros žuvis, labai populiari kulinarijoje, nes jos mėsoje yra mažiausiai kaulų, ji pasižymi puikiomis skonio savybėmis ir joje gausu organizmui naudingų maistinių medžiagų. Įvairiems patiekalams ruošti skumbrė troškinama, kepama, kepama, sūdoma, marinuojama ir rūkoma, o nepriklausomai nuo terminio apdorojimo būdo žuvis visada būna sultinga ir aromatinga. Iš skumbrės gaminamos puikios sriubos, salotos, pyragai ir suktinukai.
Žingsnis 1
Iš nuplautų skumbrių skerdenų išimkite galvas, pelekus ir uodegas, išvalykite vidų ir nuplaukite vandeniu, kad pašalintumėte likusius vidurius.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, pastatykite jį ant viryklės ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, suberkite druską, cukrų ir prieskonius ir marinatą virkite 5-7 minutes. Paruošę nuimkite nuo viryklės ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Žingsnis 3
Kol marinatas aušta, supjaustykite supjaustytas skumbrių skerdenas vienodo dydžio, ne storesniais kaip 1,5 cm storio gabalėliais.
Žingsnis 4
Į marinavimo indą sudėkite supjaustytus žuvies gabalėlius, kiekvieną žuvies gabalėlį sandariai uždėkite vieną prie kito.
Žingsnis 5
Atvėsusiu marinatu užpilkite žuvį į lėkštę taip, kad jis visiškai padengtų skumbrę. Į marinatą įberkite recepte rekomenduojamų prieskonių, indą su marinate esančia žuvimi uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų sūdyti.
Kategorijos