Publikavimo data: 2024-10-21
Lengvas brokolių ir česnakų užkandis
Brokolių nauda yra begalinė. Vos vienoje šio gardaus kopūsto šakelėje yra labai daug kalcio, fosforo, vitamino C ir vitamino B. Įdomu tai, kad esant tokiai gausiai sudėčiai, 100 gramų brokolių yra tik 34 kalorijos. Todėl brokoliai ypač rekomenduojami tiems, kurie stebi savo svorį. Pagrindinis brokolių patiekalų privalumas - greitas paruošimas. Ne veltui ši pūkuota žalia daržovė pelnytai populiari daugelyje pasaulio šalių.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek aliejaus pakepinkite bulvių šiaudelius, kol jie taps auksiniai. Tada sudėkite svogūnų žiedus ir smulkiai supjaustytą česnaką. Dar kelias minutes pakepinkite daržovių mišinį.
Žingsnis 2
Brokolių žiedynus virkite puode apie 3 minutes. Kai jie bus paruošti, sudėkite juos į pasūdytą vandenį. Išimkite juos iš drėgmės ir sudėkite į keptuvę su likusiomis daržovėmis. Daržovių mišinį pabarstykite pipirais ir druska, gerai išmaišykite ir palikite ant viryklės dar kelioms minutėms.
Kategorijos