Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu
Kaip lengva ir paprasta paruošti ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su aštriu sriracha padažu ir majonezu. Sriracha yra azijietiškas padažas, kurio pagrindą sudaro aitriosios paprikos ir česnakai, todėl patiekalas yra gana aštrus. Vietoj sriracha galite naudoti bet kokį kitą panašų padažą, pavyzdžiui, kimchi. Žuvis kepama ant svogūnų "pagalvės", todėl ji nesudegs apačioje ir išliks sultinga. Toks patiekalas ypač patiks Azijos virtuvės gerbėjams. Ešerį patiekite su bet kokiu jums patinkančiu garnyru.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais maždaug 2 mm storio žiedais.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite šaukštą majonezo, šaukštą sriracha padažo ir žiupsnelį šviežiai maltų pipirų.
Žingsnis 3
Kiekvienos filė odoje kryžmai padarykite negilius pjūvius. Taip prieskoniai ir padažas pateks į žuvies vidų, o pagamintas ešerys atrodys geriau. Įtrinkite ešerių filė rupia druska, apšlakstykite laimo sultimis ir aptepkite padažu. Kepimo indą išklokite folija blizgančia puse į viršų. Ant folijos kaip "pagalvę" sudėkite svogūnų žiedus. Ant svogūnų sudėkite ešerių filė.
Žingsnis 4
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių. Kai ešerys iškeps ir pasidengs gražia rausva plutele, galite jį išimti. Padėkite ešerį ant lėkštės. Patiekalą papuoškite taškeliais sriracha padažo ir šviežiai maltais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos