Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu

Kaip lengva ir paprasta paruošti ešerį? Iškepkite jį orkaitėje su aštriu sriracha padažu ir majonezu. Sriracha yra azijietiškas padažas, kurio pagrindą sudaro aitriosios paprikos ir česnakai, todėl patiekalas yra gana aštrus. Vietoj sriracha galite naudoti bet kokį kitą panašų padažą, pavyzdžiui, kimchi. Žuvis kepama ant svogūnų "pagalvės", todėl ji nesudegs apačioje ir išliks sultinga. Toks patiekalas ypač patiks Azijos virtuvės gerbėjams. Ešerį patiekite su bet kokiu jums patinkančiu garnyru.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais maždaug 2 mm storio žiedais.

Žingsnis 2

Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite šaukštą majonezo, šaukštą sriracha padažo ir žiupsnelį šviežiai maltų pipirų.

Žingsnis 3

Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu Žingsnis 3
Kiekvienos filė odoje kryžmai padarykite negilius pjūvius. Taip prieskoniai ir padažas pateks į žuvies vidų, o pagamintas ešerys atrodys geriau. Įtrinkite ešerių filė rupia druska, apšlakstykite laimo sultimis ir aptepkite padažu. Kepimo indą išklokite folija blizgančia puse į viršų. Ant folijos kaip "pagalvę" sudėkite svogūnų žiedus. Ant svogūnų sudėkite ešerių filė.

Žingsnis 4

Lengvas ešerių filė receptas su sriracha padažu Žingsnis 4
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių. Kai ešerys iškeps ir pasidengs gražia rausva plutele, galite jį išimti. Padėkite ešerį ant lėkštės. Patiekalą papuoškite taškeliais sriracha padažo ir šviežiai maltais pipirais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos