Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvas ešerių filė su džiovintais krapais receptas
Jūros ešerys turi daug baltymų, vitaminų A, B, D, E ir aminorūgščių, tokių kaip treoninas ir triptofanas. Mitybos specialistai pataria, kad gautumėte visų reikalingų maistinių medžiagų, per dieną pakanka suvalgyti 200 g jūros ešerių. Siūlome jums paprastą būdą, kaip paruošti ešerių filė orkaitėje su krapais, česnakais ir laimo sultimis. Žuvis gaunasi aštri, kvapni, su citrusinių vaisių natomis. Prie ešerių pagal savo skonį pridėkite garnyrą. Skani naminė vakarienė paruošta!
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 4 šaukštus augalinio aliejaus ir šaukštą laimo sulčių. Įdėkite 2 arbatinius šaukštelius džiovintų krapų, išspauskite 2 skilteles česnako, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską suplakite šakute.
Žingsnis 2
Padėkite ešerių filė oda į viršų ir 1-1,5 cm atstumais padarykite negilius skersinius įpjovimus. Sudėkite ešerius į folija išklotą kepimo indą. Ešerius užpilkite marinatu. Keletą kartų apverskite filė, kad ji visiškai apsemtų marinatą.
Žingsnis 3
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir laimo griežinėliais. Pabarstykite patiekalą rupia druska ir šviežiai maltais pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos