Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvas fondiu su medumi
Šį puikų receptą išrado šveicarų virėjai. Vėliau fondiu pradėta patiekti Prancūzijoje ir Italijoje. Dabar šis patiekalas ruošiamas visur, ir naudojamas ne tik sūris ir baltasis vynas, bet ir visai kiti ingredientai. Saldumynų mėgėjai jau seniai įvertino desertines fondiu versijas. Siūlome jums lengvą, skanią ir sveiką pieno ir šokolado fondiu su medumi versiją.
Žingsnis 1
Sviestą, šokoladą ir medų sudėkite į puodą. Supilkite pieną ir pastatykite ant ugnies. Palikite šiek tiek pieno, kad įsimaišytų krakmolas. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Mišinys tampa vientisos konsistencijos ir pradeda virti.
Žingsnis 2
Atskieskite krakmolą likusiu pienu, supilkite į verdantį fondiu ir išmaišykite. Tai darykite tol, kol mišinys sutirštės. Atkreipkite dėmesį, kad mišinio negalima virti. Todėl nuimkite jį nuo ugnies, kol jis dar nepradėjo virti.
Žingsnis 3
Supjaustykite paruoštus vaisius: bananus supjaustykite apskritimais, apelsinų skilteles - į tris dalis, ananasus - vidutinio storio griežinėliais. Pjaustyti turi būti patogu, vaisiai turi būti gerai įsmeigti į iešmelius.
Kategorijos