Publikavimo data: 2024-06-24
Lengvas jogurtinis pyragas
Labai lengvas pyragas su jogurtiniu kremu ir uogų džemu, kurį galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Jis būna minkštas ir orus. Visiems patinka. Būtinai išbandykite.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite mikseriu iki purių putų. Suberkite cukrų ir plakite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Į persijotus miltus įmaišykite kildinimo priemonę ir kiaušinių mišinį. Sudėkite sviestą ir verdantį vandenį ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į 22 cm skersmens formą ir kepkite apie 40 minučių 180˚C temperatūroje.
Žingsnis 4
Paruoškite uogienę. Išmirkykite želatiną 20 ml vandens. Sudėkite krakmolą, cukrų ir uogas į stiprų puodą ir užvirinkite. Virkite 1 minutę. Šiek tiek atvėsusias uogas sutrinkite trintuvu į tyrę. Į karštą tyrę įmaišykite želatiną ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 5
Sausainių dydžio metalinį žiedą sandariai uždenkite maistine plėvele, apverskite ir padėkite ant padėklo. Supilkite visą uogienę, atvėsinkite kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 6
Paruoškite švelnius jogurto kremo putėsius. Jogurtą suplakite su cukraus pudra. Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Kad želatinos mišinys geriau ištirptų, paimkite šiek tiek jogurto ir sumaišykite jį su želatina. Atsargiai, nuolat maišydami, supilkite želatiną į jogurtą. Išplakite grietinėlę mikseriu iki minkštos masės ir atsargiai maišydami plaktuvu sumaišykite su jogurto mišiniu.
Žingsnis 7
Ant torto viršaus užtepkite truputį kremo, išlyginkite jį ir ant viršaus užtepkite nustatyto džemo. Ant jogurto kremo uždėkite antrąjį pyragą ir išlyginkite jį. Tada tą patį padarykite su trečiuoju pyragu.
Kategorijos