Publikavimo data: 2024-10-21
Lengvas moliūgų pyragas su varškės kremu
Sultingame moliūgo minkštime yra daug naudingų medžiagų - B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, pektino, folio rūgšties, antioksidantų. Iš ryškaus moliūgo galima pagaminti daugybę patiekalų - nuo sriubų iki desertų, visiškai skirtingo skonio, sūrių ar saldžių. Desertai iš moliūgų būna švelnūs, labai patrauklios spalvos, malonaus aromato. Į tešlą pridėjus moliūgo, ji tampa gražios geltonai oranžinės spalvos, minkštos, drėgnos tekstūros - tai idealiai tinka pyragams. O varškės kremas suteiks pyragui naudingų baltymų ir kalcio, o kiekvienam šio pyrago kąsniui suteiks kreminio skonio.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje apie 3 minutes mikseriu plakite kiaušinius ir cukrų, suberkite cinamoną, druską ir plona srovele, nenustodami plakti, supilkite augalinį aliejų. Kai masė taps vientisa ir glotni, supilkite miltus, sumaišytus su soda, ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite tarkuotą moliūgą, viską atsargiai išmaišykite, supilkite į paruoštą formą ir siųskite į orkaitę 60 minučių.
Žingsnis 2
Kremui suminkštintą sviestą su cukraus pudra plakite 2 minutes, sudėkite varškę ir dar 4 minutes plakite nedideliu greičiu. Kremą įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoštą atvėsusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į 2 dalis. Aptepkite kremu ir papuoškite smulkintais biskvito trupiniais. Leiskite tortui kelias valandas pastovėti.
Kategorijos