Publikavimo data: 2024-06-11
Lengvas obuolių pyragas su meringe
Kas gali būti gardžiau už kvapnų naminį pyragą? Šviežiai iškeptų kepinių aromatas tiesiog traukia į virtuvę. Skamba pažįstamai? Tuomet siūlome kepti obuolių pyragą su meringe. Receptą labai lengva paruošti, o rezultatas neįtikėtinai skanus. Kartą išbandę, norėsite šį pyragą kepti kiekvienai šventei.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą, 2 trynius ir visus kepimo miltelius sumaišykite į vientisą masę, tada suberkite miltus ir sutrinkite į trupinius. Tešla turi būti minkšta ir glotni (tai galima pasiekti įpylus 1,2 valgomojo šaukšto pieno).
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą, tada įdėkite į formą (kepimo skardą), keliose vietose subadykite šakute ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Sudėkite obuolius ant atšaldytos tešlos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Du kiaušinių baltymus sumaišykite su 50 g cukraus, palaipsniui didindami mikserio galią, kol taps vientisi ir blizgūs, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 4
Gautą baltymų ir riešutų mišinį užtepkite ant karšto pyrago (viduryje padarykite skylutę garams išeiti) ir pašaukite jį į 120 ℃ temperatūros orkaitę 40-60 minučių.
Kategorijos