Lengvas obuolių pyragas su meringe pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Lengvas obuolių pyragas su meringe

Kas gali būti gardžiau už kvapnų naminį pyragą? Šviežiai iškeptų kepinių aromatas tiesiog traukia į virtuvę. Skamba pažįstamai? Tuomet siūlome kepti obuolių pyragą su meringe. Receptą labai lengva paruošti, o rezultatas neįtikėtinai skanus. Kartą išbandę, norėsite šį pyragą kepti kiekvienai šventei.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą, 2 trynius ir visus kepimo miltelius sumaišykite į vientisą masę, tada suberkite miltus ir sutrinkite į trupinius. Tešla turi būti minkšta ir glotni (tai galima pasiekti įpylus 1,2 valgomojo šaukšto pieno).

Žingsnis 2

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą, tada įdėkite į formą (kepimo skardą), keliose vietose subadykite šakute ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 3
Sudėkite obuolius ant atšaldytos tešlos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Du kiaušinių baltymus sumaišykite su 50 g cukraus, palaipsniui didindami mikserio galią, kol taps vientisi ir blizgūs, kol susidarys standžios viršūnės.

Žingsnis 4

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 4
Gautą baltymų ir riešutų mišinį užtepkite ant karšto pyrago (viduryje padarykite skylutę garams išeiti) ir pašaukite jį į 120 ℃ temperatūros orkaitę 40-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos