Lengvas obuolių pyragas su meringe pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Lengvas obuolių pyragas su meringe

Kas gali būti gardžiau už kvapnų naminį pyragą? Šviežiai iškeptų kepinių aromatas tiesiog traukia į virtuvę. Skamba pažįstamai? Tuomet siūlome kepti obuolių pyragą su meringe. Receptą labai lengva paruošti, o rezultatas neįtikėtinai skanus. Kartą išbandę, norėsite šį pyragą kepti kiekvienai šventei.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą, 2 trynius ir visus kepimo miltelius sumaišykite į vientisą masę, tada suberkite miltus ir sutrinkite į trupinius. Tešla turi būti minkšta ir glotni (tai galima pasiekti įpylus 1,2 valgomojo šaukšto pieno).

Žingsnis 2

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą, tada įdėkite į formą (kepimo skardą), keliose vietose subadykite šakute ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 3
Sudėkite obuolius ant atšaldytos tešlos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Du kiaušinių baltymus sumaišykite su 50 g cukraus, palaipsniui didindami mikserio galią, kol taps vientisi ir blizgūs, kol susidarys standžios viršūnės.

Žingsnis 4

Lengvas obuolių pyragas su meringe Žingsnis 4
Gautą baltymų ir riešutų mišinį užtepkite ant karšto pyrago (viduryje padarykite skylutę garams išeiti) ir pašaukite jį į 120 ℃ temperatūros orkaitę 40-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepimas, desertai, desertai orkaitėje, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragai, saldūs pyragai, šokoladas, kakavos desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, graikinių riešutų pyragai, graikinių riešutų pyragai, pyragai su riešutais, pyragai su riešutais, kepimas su kakava, sviesto pyragaičiai

Kategorijos