Publikavimo data: 2025-08-19
Lengvas putėsių pyragas su apelsinų želė
Pavargote nuo sunkių pyragų su daug grietinėlės? Tuomet jums reikia šio lengvo apelsinų rūgštelės putėsių torto recepto. Erdvus biskvitas, apelsinų želė ir šokoladiniai putėsiai puikiai dera tarpusavyje. Šis tortas tikrai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Šio torto tekstūrų įvairovė maloniai nustebins kiekvieną gurmaną. Putų tortas taps bet kurios šventės puošmena ir pradžiugins jūsų artimuosius savo originalumu. Šį desertą galima paruošti porcijomis pyragėlių pavidalu, papuošti citrusinių vaisių griežinėliais, marmeladu ir mėtomis.
Žingsnis 1
Atskirai išplakite baltymus mikseriu ir suberkite cukrų. Tada sudėkite trynius ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus ir krakmolą ir įmaišykite juos bei žievelę į išplaktus kiaušinius. Gerai išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Perkelkite tešlą į karščiui atsparią kepimo formą ir 15-20 minučių kepkite 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą sausainį atvėsinkite.
Žingsnis 3
Želė atskieskite karštu vandeniu pagal instrukcijas ir atvėsinkite. Formos dugną išklokite maistine plėvele, sudėkite ant jo biskvitą, ant viršaus išdėliokite vaisius ir užpilkite 8 šaukštus želė. Įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių, tada biskvitą užpilkite likusia želė ir grąžinkite į šaldytuvą 3-4 valandoms sustingti.
Žingsnis 4
Šokoladą susmulkinkite peiliu. 70 g grietinėlės pašildykite iki 90 laipsnių ir supilkite ant šokolado. Palaukite porą minučių, kol šokoladas ištirps grietinėlėje. Grietinėlę ir juodąjį šokoladą gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Tam galite naudoti maišytuvą.
Žingsnis 5
Išplakite grietinėlę (300 g) iki standžių viršūnių ir likusioje grietinėlėje ištirpinkite želatiną. Sudėkite želatiną su šokoladu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Iš šaldytuvo išimkite biskvitą ir želė. Šokoladinius putėsius sudėkite ant želė ir 3-4 valandoms įdėkite tortą į šaldytuvą.
Kategorijos