Publikavimo data: 2024-06-16
Lengvas sūrio fondiu receptas
Fondue yra garsus vienkartinis, paprastai laikomas nacionaliniu šveicarišku patiekalu. Paprastai manoma, kad sūrį su savimi į ganyklą pasiimdavo piemenys. Į gomurį jie taip pat pasiimdavo vyno ir duonos. Duona greitai sudžiūdavo, o vynas prarasdavo aromatą ir skonį, todėl norėjosi skaniai ir sočiai pavalgyti. Taip gimė fondiu idėja. Sūris buvo supjaustomas gabalėliais, dedamas į katilą, užpilamas vynu ir kaitinamas su trupučiu miltų. Gautas sūrus mišinys, į kurį buvo mirkomos duonos riekelės. Dabar į sūrį mirkoma ne tik duona. Galima naudoti vaisius arba mėsos gabalėlius. Tai skanus ir sotus patiekalas, kuris patiks jūsų draugams ir šeimai.
Žingsnis 1
Česnaką perpjaukite į dvi dalis. Viena česnako puse įtrinkite fondiu puodo vidų. Ant dugno supilkite 50 g grietinėlės.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Užkaiskite grietinėlę. Į ją suberkite tarkuotą sūrį. Mikrobangų krosnelėje pašildykite vyną ir supilkite į grietinėlę su sūriu. Energingai maišykite iki vientisos masės. Tai užtruks maždaug 5-10 minučių. Kai pradės virti, galite jį išjungti.
Žingsnis 3
Supjaustykite duoną nedideliais batonais. Nusausinkite ir trumpam įdėkite į orkaitę. Galite pasigaminti česnako ir sviesto pastą, ja aptepti duonos riekeles ir taip iškepti. Sūrio fondiu patiekite su gautais džiūvėsėliais.
Kategorijos