Lengvas sūrio fondiu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Lengvas sūrio fondiu receptas

Fondue yra garsus vienkartinis, paprastai laikomas nacionaliniu šveicarišku patiekalu. Paprastai manoma, kad sūrį su savimi į ganyklą pasiimdavo piemenys. Į gomurį jie taip pat pasiimdavo vyno ir duonos. Duona greitai sudžiūdavo, o vynas prarasdavo aromatą ir skonį, todėl norėjosi skaniai ir sočiai pavalgyti. Taip gimė fondiu idėja. Sūris buvo supjaustomas gabalėliais, dedamas į katilą, užpilamas vynu ir kaitinamas su trupučiu miltų. Gautas sūrus mišinys, į kurį buvo mirkomos duonos riekelės. Dabar į sūrį mirkoma ne tik duona. Galima naudoti vaisius arba mėsos gabalėlius. Tai skanus ir sotus patiekalas, kuris patiks jūsų draugams ir šeimai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
274 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas sūrio fondiu receptas Žingsnis 1
Česnaką perpjaukite į dvi dalis. Viena česnako puse įtrinkite fondiu puodo vidų. Ant dugno supilkite 50 g grietinėlės.

Žingsnis 2

Lengvas sūrio fondiu receptas Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Užkaiskite grietinėlę. Į ją suberkite tarkuotą sūrį. Mikrobangų krosnelėje pašildykite vyną ir supilkite į grietinėlę su sūriu. Energingai maišykite iki vientisos masės. Tai užtruks maždaug 5-10 minučių. Kai pradės virti, galite jį išjungti.

Žingsnis 3

Lengvas sūrio fondiu receptas Žingsnis 3
Supjaustykite duoną nedideliais batonais. Nusausinkite ir trumpam įdėkite į orkaitę. Galite pasigaminti česnako ir sviesto pastą, ja aptepti duonos riekeles ir taip iškepti. Sūrio fondiu patiekite su gautais džiūvėsėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos